Algemeen.Nieuws.Activiteiten.Wedstrijden.Uitslagen.Foto's.Clubinformatie.Lidmaatschap.Contact.

   

 

 

Enkele hoogtepunten uit de Olympiahistorie staan vermeld in het boek over 130 jaar atletiek in Nederland, dat door de KNAU ter gelegenheid van het eeuwfeest is uitgegeven.
Hierover vind je meer door op onderstaande verwijzing te klikken.

Informatie over a.c. Olympia in het KNAU-jubileumboek

 

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw kwam a.c. Olympia regelmatig in de krant o.a. met het organiseren van de 20 van Halsteren en het deelnemen aan de Elfstedentocht als estafetteloop.

 

In 2004 vierde a.c. Olympia haar veertigjarig jubileum als zelfstandige atletiekvereniging. Ter ere van dit jubileum verscheen een artikel in De Halsterse Krant. Klik hier om het artikel te lezen.

 

In 2007 was het 60 jaar geleden dat Olympia voor het eerst werd opgericht. Een verslag van de feestelijkheden verscheen eveneens in de Halsterse Krant. Klik hier om het artikel te lezen.  

 

In 2014 is in samenwerking met de heemkundekring Halchterth ter ere van het 50-jarig bestaan een tentoonstelling gehouden in de expositieruimte van Hof van Ram. Janus van der Zande heeft hierbij een grote verzameling aan historische foto’s getoond.

Klik hier  voor een foto-impressie van de tentoonstelling.

 

In 2015 is, eveneens in samenwerking met de heemkundekring Halchterth, een Jubileumboek uitgegeven over 50 jaar a.c. Olympia.

 

In 2020 heeft oud-Olympiaan Jos van der Reep historische informatie verzameld over onder andere de lange afstand lopers van A.C. Olympia; met name over Janus van der Zande. Kijk hiervoor op zijn website.
 

Bij de overgang naar het nieuwe millenium is door Jan Lievens een overzicht gemaakt van a.c. Olympia vanaf de oprichting tot het jaar 2000. Dit overzicht staat hieronder weergegeven.

 

A.C. Olympia is een vereniging voor trimmers en wedstrijdatleten

 

Historie van A.C. Olympia